Jeg har netop modtaget en invitation til en netbutik på Facebook, som hedder “smart pige netbutik” allerede der gik mine alarmklokker igang. Navnet kan kun være besluttet af en mand i 30 eller 40érne, en frisør fra øster “røvballe” (sorry hvis jeg støder nogle frisører;)) eller nogle som overhovedet ikke kender til dansk trends. Ved et hurtigt kig på siden, kan man se der er gang i en konkurrence, hvor man kan vinde sko, og en masse håbefulde piger, som spørger efter en officiel hjemmeside.

___

Læser man deres about står der:

“Velkommen til Smartpige netbutik på Facebook.
Smartpige netbutik er en online fashion store som blev etableret i 2012.
Vi tilbyder det bredeste udvalg indenfor den nyeste mode. Vi importerer varer fra hele verdenen, hvilket giver et meget bredt udvalg, og du undgår og stå til samme fest i en kjole og sko som 10 andre.Vi har et bredt men også meget dybt sortiment indenfor kjoler og sko mm. Står du og mangler en kjole og sko – så er du sandsynligvis kommet det rigtige sted hen.Vi prioriterer højt at vores vare skal være i en god kvalitet og kvalitetstjekker altid bestillingerne inden det bliver sendt ud til kunden.
Vi er tre piger i tyvende i Smartpige netbutik brænder for altid at kunne give dig den bedst mulige service, og vi hører gerne ris og ros fra dig så brugervenligheden af siden og serviceniveauet altid er i top, så alle kunder altid får en god oplevelse ved at handle hos os.Vores vare, er ikke varer som du kan finde i butikkerne i Danmark, derfor kan du altid finde unikke varer hos Smartpige netbutik.Vi ønsker og være de beste, tilbyde jer det bredeste udvalg, gode priser (priser du ikke finder andre steder i DK), fragtmuligheder og den bedste service du kan finde.smartpige netbutik til alle kvinder som ønsker god kvalitet samt en rigtig billig pris, en vare du ikke finder alle steder, gode priser kombineret med god kundeservice :) BESTILLING:
Bestillinger sker gennem vores mail Smartpige.Netbutik@hotmail.dk
Når du skal sende os en mail med bestilling skal du skrive vare nummer, størrelse, og farve, Og derefter bliver der sendt en kontonummer – skat og renter sørger vi for – når du modtager varen modtager du den orginale kvittering hvor skat og renter ikke er medregnet.”
__
Mine alarmklokker ringer med det samme med følgende problemstillinger efter at have læst deres about og generel info på siden:

 

‎1. De har ingen officielle virksomheds info
2. Man kan kun bestille deres produkter via en gratis mailadresse der ikke kan spores
3. Den eneste måde man kan bestille produkter på, er ved at bankoverføre penge
4. Jeg mener det er ulovligt som virksomhed at handle på denne måde
5 . Teksten virker oversat med Google translate (jaja jeg kan ikke dømme andre for deres stavefejl, men man kan jo også vende den om: når selv jeg kan se dem, er den helt gal;)
6. De bliver ved med at udskyde trækningen af en vinderm først var reglen, når de havde 200 likes, så 400 likes, i skrivendes stund har de over 1100! – Dem har de fået på mindre end 2 døgn.
7. Man kan INTET finde på google omkring dem, bortsetfra de info, som findes på Facebook.
8. Smartpige netbutik svarer spidsfindigt at varerne sendes fra dem, når folk spørger hvor varerne sendes fra, det er jo også en måde at ndgå at oplyse deres adresse.
9. Der er ingen returret? I Danmark er der ALTID min. 14 dages returret.

 

Lidt search via Facebook viser derudover, at den eneste “person”, som har en relation til biksen, er den billedeskønne “Rikke Jarov Madsen” hvis eneste interesse er “Smartpige netbutik”, arbejder hos Dior og kan lide “For lækker til Love” som hun spammer med reklame for “Smartpige netbutik” og som ellers intet laver på Facebook.

 

Hvis ikke dette er svindel, beklager jeg for at hænge både Rikke og butikken ud, men alt virker til at være en hurtig svindelbiks, som bare handler om at få så mange håbefulde piger til at overføre penge for fiktive sko.. Jeg indrømmer; Skoene er fede.

Dette er ikke den smarteste scam, jeg har set, men det er trods alt tankevækkende at på mindre end 2 døgn, er over 1100 som er faldet for denne side, og man kan bare gisne om, hvor mange som faktisk har handlet via siden.

Tænk dig om før du handler.